Nojram heeft haar hart verloren aan tassen en recycled rubber.

In 2007 kwam Nojram op het idee om van fietsbinnenbanden tassen te gaan maken. De prototypes zagen er veel belovend uit. Nadat de industriële naaimachine aangeschaft kon worden, werd het serieus. Een artistieke scholing heeft Nojram niet genoten. Haar vindingrijkheid heeft ze, waarschijnlijk bij haar geboorte meegekregen. Nu heeft ze haar fantasie en originaliteit geprofessionaliseerd in haar eigen tassenlijn.

Het recyclen van afvalproducten vormt een belangrijk aspect in haar visie en inspiratie. “Het is een bevredigend gevoel om de grote afvalberg, die wij produceren een tweede leven te geven en hierdoor de wereld een beetje mooier te maken”.

Het procedé om de binnenbanden gebruiksklaar te maken is feitelijk vrij eenvoudig, echter wel tijdrovend. Na binnenkomst van de binnenbanden worden zij allereerst gesorteerd en opengeknipt waarna zij gereinigd worden. Hierna kan het creatieve proces beginnen.

“Altijd loop je weer tegen uitdagingen aan, omdat het rubber zo grillig is en een lichte kromming van het wiel in zich heeft. Soms ligt de creatie dagen te wachten, voordat ik een idee krijg om verder te gaan. Het maken van een tas geheel van autobinnenband heeft een jaar op zich laten wachten voordat ik een ontwerp had, waar de bolling en ronding van de autoband bijdroeg aan het model.”

Inmiddels heeft het assortiment zich uitgebreid en werkt Nojram  ook in opdracht van de klant. Zij gaat graag de uitdaging aan!
“De meest bijzondere opdracht tot nu toe: Kunt u van dit erfstuk (een jas van mijn 95 jarige oma) een tas maken? Inmiddels draagt de kleindochter ‘oma’ overal mee naartoe

“Het zou prachtig zijn als ik van mijn creaties gemaakt van afvalproducten zou kunnen leven en de mensen inspireer tot
recyclen voor een mooiere wereld”. Durf te dromen!

        Your trash is my treasure !